Jednoduchý recept

Zapékaná polenta se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49182

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
250 g Polenta
200 g Sýr Fontina
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 108kJ
13% Sacharidy 47 g
37% Tuky 28 g
71% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Zapékaná polenta se sýrem postup přípravy receptu:

1

1000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu.

2

Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem.

3

Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru.

4

Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept