Salát z květů a srnčích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z květů a srnčích jater
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Játra srnčí |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Ocet malinový |
4 ks | Pampeliška květ |
20 g | Pampeliškové listy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Potočnice |
20 g | Sedmikráska |
1 špetka | Sůl |
130 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 244,8mg |
Draslík | 91,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 865,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Pampeliškové listy, Potočnice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Játra srnčí, Máslo čerstvé, Ocet malinový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pampeliška květ, Sedmikráska nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z květů a srnčích jater postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Veškeré bylinky a květy omyjeme, listy natrháme na menší kusy. Játra odblaníme a zbavíme žlučovodů. |
2 | Máslo rozpálíme a játra na něm osmahneme z obou stran. Z cibule, octa, vývaru a cukru připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem dle potřeby. Salát z listů přendáme na servírovací talíře, navrch dáme kousky jater, přelijeme zálivkou a ozdobíme květy. Servírujeme teplé. |