Dušené kuře na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře na červeném víně
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1500 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Víno červené |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 722,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky. |
2 | Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut. |