Koroptve pečené na pikantní čočce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve pečené na pikantní čočce
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
30 g | Celer bulvový |
150 g | Čočka červená |
1 kávová lžička | Hořčice |
4 ks | Koroptev |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
30 g | Šalotka |
30 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
130 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 426,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Čočka červená, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Koroptev, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet Sherry, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve pečené na pikantní čočce postup přípravy receptu:
1 | Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny. |
2 | Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct. |