Kančí medailonky s jahodovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí medailonky s jahodovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
100 ml | Džus pomerančový |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Jahody zahradní |
600 g | Kančí pečeně |
30 ml | Marmeláda jahodová |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
30 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 167,0mg |
Draslík | 749,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus pomerančový, Hovězí vývar základní, Jahody zahradní, Ocet vinný, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí pečeně, Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí medailonky s jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Jahody omyjeme a rozpůlíme. |
2 | Zavařeninu smícháme s octem, smetanou, skořicí, cukrem a pomerančovou šťávou. Dáme vařit do zredukování poloviny tekutiny. Poté přilijeme vývar, přidáme zelený pepř a opět vaříme do vypaření poloviny tekutiny. Vsypeme jahody, krátce povaříme a odstavíme z plotny. |
3 | Máslo rozpálíme a maso na něm opečeme z obou stran. Pečeme cca 3 minuty z každé strany. Poté servírujeme s omáčkou z jahod. |