Recept

Kotlety telecí podávané s humrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49380

Ingredience

250 g Brambory
0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Fazole červené
2 ks Mrkev kořen
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kg Telecí kotlety
50 g Tymián čerstvý
Na ragú z artyčoků
200 g Artyčoky
100 g Humr
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 ks Vejce slepičí
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,066 kcal
Kilojoule 4 461kJ
21% Sacharidy 75 g
70% Tuky 52 g
23% Sodík 469 mg
137% Bílkoviny 77 g

Kotlety telecí podávané s humrem postup přípravy receptu:

1

Osolíme a opepříme telecí kotlety, přidáme k nim snítku tymiánu. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm prudce opečeme. Přichystáme si pekáč, do něhož vložíme bylinky a vlijeme olej. Z pánve přeložíme maso na pekáč a přilijeme k němu i výpek z pánve. Předehřejeme si troubu na 175°C. Pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 3 hodiny.

2

V době pečení masa si nachystáme zeleninu. Oškrábeme mrkve a nastrouháme je na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme olej a vhodíme na ni nudličky mrkve, osolíme, pocukrujeme a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Mrkev restujeme a čekáme, dokud nezačne pouštět karoten. Neměla by ale změknout, měla by zůstat křupavá. Nakonec k ní přihodíme ještě fazolky a zahřejeme je.

3

Nachystáme si ragú z artyčoků.

4

Na pánev vlijeme olej, přidáme máslo a zahřejeme. Vsypeme nadrobno posekanou šalotku. Na hrubší kousky pokrájíme artyčoky a vložíme na pánev. Zasypeme kari kořením, zarestujeme a vložíme ještě pokrájené humří maso. Mírně restujeme, zasypeme lehce moukou a vložíme 1 lžíci protlaku. Promícháme a zalijeme smetanou. Dochutíme majonézou.

5

Brambory si uvaříme doměkka.

6

Na polovinu si přeložíme pečící papír a vystřihneme z něho souměrný ovál. Rozklepneme si vejce a žloutek si dáme stranou, použijeme pouze bílek. Na obvodě vystřižený ovál lehce potřeme vaječným bílkem. Na 1/2 oválu naskládáme zeleninu a přepůlené brambory a na ně položíme upečenou jehněčí kotletu. Zalijeme ragú z artyčoků. Papír překlopíme na sebe a okraje potřené bílkem stiskneme dohromady, čímž vytvoříme kapsu. Tu přesuneme na plech. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vložíme do trouby a necháme 7 minut zapéct. Jakmile se papír zbarví do zlatova, vyndáme plech z trouby a kapsu ihned přesuneme na talíř. Roztrhneme ji a pokrm podáváme zdobený bylinkami.

Poznámka

Můžeme použít i fazole zelené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept