Jednoduchý recept

Řecký chléb

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 49431

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
21% Sacharidy 75 g
4% Tuky 3 g
16% Sodík 313 mg
21% Bílkoviny 12 g

Řecký chléb postup přípravy receptu:

1

Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

2

Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout.

3

Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.

4

Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut.

Poznámka

V průběhu pečení 3x postříkáme vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept