Hovězí maso s asijskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s asijskou omáčkou
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49458 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Těsto na plácky | |
---|---|
60 polévková lžíce | Cukr palmový |
30 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
Omáčka | |
4 ks | Česnek |
10 ks | Chilli paprička zelená |
1 kávová lžička | Čínské koření |
2 dl | Džus ananasový |
10 g | Galgan |
20 g | Kmín celý |
20 g | Kurkuma |
2 dl | Mléko kokosové |
2 dl | Růžová voda |
30 g | Šalotka |
Náplň | |
0,5 ks | Ananas |
40 g | Arašídy |
30 g | Cukr palmový |
1,5 kg | Hovězí svíčková |
10 g | Kafirové listy |
20 g | Máta |
0,5 l | Mléko kokosové |
2 dl | Omáčka rybí |
6 ks | Rýžový papír |
300 g | Salát ledový |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 129,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej slunečnicový, Česnek, Džus ananasový, Kmín celý, Kurkuma, Šalotka, Ananas, Hovězí svíčková, Máta, Omáčka rybí, Salát ledový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Chilli paprička zelená, Čínské koření, Galgan, Mléko kokosové, Růžová voda, Arašídy, Cukr palmový, Kafirové listy, Mléko kokosové, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s asijskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme těsto na placky, které po přípravě necháme 120 minut přikryté odpočívat. |
2 | Těsto: Do misky vsypeme mouku, přisypeme cukr, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko spolu s jogurtem, nakonec přidáme na kostky nakrájené máslo. Všechny suroviny rukou smícháme na tuhé těsto. Z odpočatého těsta vyválíme placky, které pečeme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatová a křupava. |
3 | Příprava omáčky: Do mixéru dáme nakrájenou šalotku, galgan, čerstvou kurkumu, nakrájené papričky, přisypeme kmín. Přidáme oloupaný česnek, chilli koření, přilijeme ananasový džus a vše dohromady rozmixujeme na hustou a hladkou kaši. |
4 | Do hrnce vlijeme kokosové mléko a kokosovou vodu, vmícháme připravenou kaši, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ještě omáčku povaříme za stálého míchání přibližně 10 minut a udržujeme ji teplou. |
5 | Příprava náplně: Svíčkovou umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm malé kousky, které dáme do hrnce. K masu přidáme limetkové listy, cukr, na kousky nakrájený čerstvý ananas. Přilijeme kokosové mléko, nasekané arašídy, nakonec vmícháme rybí omáčku. Vše dobře promícháme a za občasného míchání pod poklici vaříme asi 90 minut. Proces vaření je dobré hlídat, aby se maso nepřipálilo a nevyvařila se veškerá tekutina. Pokud by se tak stalo, směs podlijeme podle potřeby vodou. |
6 | Na pracovní plochu rozložíme namočený rýžový papír, na papír naskládáme listy ledového salátu, položíme na ně lístky máty. Lžící dáme připravenou masovou směs a zavineme do rolády. Roládu nakrájíme na kousky. |
7 | Do středu mělkého talíře dáme připravenou teplou omáčku. Na ni položíme nakrájené rolky, přidáme křupavé a teplé placky a hotové jídlo podáváme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Jistě vás zajímá, co jeto galgan. Je to rostlina z čeledě zázvorovitých rostlin.