Indická samosa s uzeným kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická samosa s uzeným kachním masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49534 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
30 g | Cibulka jarní |
400 g | Kachní maso uzené |
60 ml | Kokosové mléko |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
12 ml | Olej sezamový |
1 dl | Olej slunečnicový |
12 plátek | Těsto na jarní závitky |
1,5 dl | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 83,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 146,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Kokosové mléko, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní maso uzené, Mouka pšeničná hladká T 650, Těsto na jarní závitky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická samosa s uzeným kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Kachní uzené maso nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájené chilli papričky. Přilijeme kokosové mléko, sezamový olej, rybí vývar a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. |
2 | Listy těsta na jarní závitky namočíme do vody a nakrájíme je na menší čtverce. Do středu těsta lžící položíme připravenou náplň, spodním koncem těsta přikryjeme střed náplně. Potom vezmeme oba vrchní rohy a přeložíme je do středu, aby vznikl trojúhelník. |
3 | Nakonec připravenou samosu navlhčíme, posypeme moukou a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme dozlatova přibližně 2-3 minuty. |
4 | Osmažené samosi naaranžujeme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme se zeleným čajem jako předkrm. Recept pochází z indického Bombaje.