Jednoduchý recept

Víno z čerstvých švestek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49585

Ingredience

750 g Cukr krystal
1 l Voda pitná
5 l Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
31% Sacharidy 110 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Víno z čerstvých švestek postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé švestky omyjeme, vypeckujeme a důkladně rozmačkáme. Pecky rozdrtíme, polovinu jich přidáme ke švestkám, promícháme a odložíme. Při pokojové teplotě necháme několik dnů kvasit. Mezitím občas promícháme.

2

Poté kaši vylisujeme a šťávu odměříme. Cukr rozmícháme ve vodě a po jeho rozpuštění přidáme ke švestkové šťávě. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme několik dalších dnů kvasit. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti.

3

Víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po jeho ustátí rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 3.5 l švestkové šťávy. Je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce. Čas přípravy je bez doby na kvašení - několik dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept