Grilovaná vepřová panenka s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová panenka s brokolicí
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brokolice |
300 g | Česnek |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Olej olivový |
5 g | Pepř bílý |
10 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
2000 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná vepřová panenka s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné vepřové panenky nakrájíme na 200g porce. Nahrubo nameleme černý pepř, 100 g oloupaného česneku nasekáme na kousky a 200 g na tenké plátky. Porce panenky opepříme, povrch posypeme sekaným česnekem, potřeme olivovým olejem a dáme do chladu na 1 hodinu marinovat. |
2 | Čerstvou brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě 5 minut vaříme. Brokolici pak ihned z vařící vody drátěnou sběračkou přendáme do ledové vody, kde ji ponecháme asi 3 minuty, prudce ochlazená brokolice si tak zachová zelenou barvu. |
3 | Marinované porce panenky dáme na lávový gril a pomalu je grilujeme asi 7 minut ze tří stran na stupeň medium-well. |
4 | Brokolici ohřejeme na rozpuštěném másle se solí a bílým pepřem, plátky česneku dozlatova opečeme na olivovém oleji. |
5 | Porce ogrilované panenky rozdělíme na talíře osolíme hrubou mořskou solí a servírujeme je přelité olejem s česnekem a obložené vařenou brokolicí. |