Jednoduchý recept

Drůbeží přírodní plátky po židovsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49637

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Houby čerstvé
400 g Kuřecí prsa
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 025kJ
8% Sacharidy 27 g
38% Tuky 28 g
16% Sodík 324 mg
49% Bílkoviny 28 g

Drůbeží přírodní plátky po židovsku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, pod fólií jemně naklepeme na filé. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce.

2

V pánvi rozehřejeme olej, naskládáme připravená prsa, které po obou stranách opečeme. Do pánve přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli, očištěné a také na plátky nakrájené houby. Vše zalijeme vínem, vymačkanou citrónovou šťávou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 20 minut.

3

Hotové plátky stáhneme ze sporáku, necháme přikryté 5 minut odpočinout a rozdělíme je na jednotlivé porce.

4

Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou nati a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, ale také vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept