Recept

Kalamáry z kambodžské kuchyně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49733

Ingredience

300 g Kalamáry
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
30 ml Mléko polotučné
3 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
Omáčka
1 ks Chilli paprička
0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kari pasta
30 ml Olej sezamový
30 ml Omáčka sójová
1 špetka Sůl
20 g Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 487kJ
6% Sacharidy 21 g
33% Tuky 25 g
8% Sodík 153 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kalamáry z kambodžské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.

2

Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.

3

V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kalamáry smažíme ve větším množství oleje, aby v oleji plavaly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept