Jehněčí játra na kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí játra na kokosu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49778 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
12 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Fenykl čerstvý |
0,5 kg | Játra jehněčí |
5 ks | Kardamom černý |
2 ks | Kari listy |
0,5 ks | Kokos čerstvý |
20 ml | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pískavice řecké seno |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 463,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fenykl čerstvý, Játra jehněčí, Kokos čerstvý, Kurkuma, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Kari listy, Pískavice řecké seno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí játra na kokosu postup přípravy receptu:
1 | Játra opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Poté je nakrájíme na kostky a odložíme bokem do původní šťávy. |
2 | Červené chilli papričky necháme upéct a následně je rozemeleme s fenyklem. Oloupeme a nakrájíme česnek, cibuli a zázvor. Dužninu z kokosového ořechu nastrouháme a necháme ji louhovat v mléce. |
3 | Na pánvi necháme rozpálit olej a cibuli, česnek i zázvor osmahneme, dokud se vše nezbarví do hněda. Následně přidáme kari, směs chilli a fenyklu, kurkumu a pískavici. |
4 | Ke směsi přidáme játra a 4 minuty smažíme. Poté zalijeme směs mlékem s kousky kokosové dužniny a octem. Vaříme, dokud není šťáva hustá. Ozdobíme mletým černým kardamomem a podáváme. |