Recept

Krémová polévka zeleninová

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krémová polévka zeleninová 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 49809

Ingredience

1 ks Brambory
0,3 ks Brokolice
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Kedlubna
0,3 ks Květák
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
125 ml Smetana ke šlehání 31%
1 špetka Sůl
0,8 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 144kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
40% Sodík 796 mg
14% Bílkoviny 8 g

Krémová polévka zeleninová postup přípravy receptu:

1

Omytou mrkev, petržel a celer oškrábeme. Kedlubnu oloupeme, pórek omyjeme a odřízneme spodní kousek s kořínky. Květák a brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Bramboru oškrábeme. Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky.

2

Do kastrolu vlijeme olej a necháme ho rozehřát. Pak na něj vhodíme kousky zeleniny a počkáme, jakmile bude vonět. Nesmí ovšem zhnědnout. Zalijeme polovinou vývaru, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a vaříme 25 minut dokud zelenina nezměkne.

3

Mixérem měkkou zeleninu rozmixujeme. K rozmixované směsi přidáme zbývající vývar a počkáme, dokud polévka znovu nepřijde k varu. Stáhneme oheň a necháme 10 minut povařit. Podle chuti ještě jednou přisolíme nebo připepříme. Chceme-li, aby byla polévka velmi jemná, necháme ji ještě přecedit přes sítko. Nakonec ji zjemníme smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept