Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kg | Jehněčí maso |
100 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kmín římský |
50 g | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
100 ml | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka kukuřičná |
100 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pasta česneková |
4 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Citrony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 157,2mg |
Draslík | 311,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 891,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Sůl, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Pasta zázvorová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem. |
2 | Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme. |
3 | Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme. |