Koláč s tvarohovou náplní a borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s tvarohovou náplní a borůvkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49983 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Borůvky |
105 g | Cukr moučkový |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
25 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 160,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s tvarohovou náplní a borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Tvaroh v misce smícháme s 50 g másla, 2 lžícemi moučkového cukru a polovinou borůvek. |
3 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. |
4 | Ve větší míse ušleháme žloutky s horkou vodou a zbylým moučkovým cukrem. Pak vmícháme mouku s přáškem do pečiva, olej a tuhý sníh, vyšlehaný ze dvou bílků. |
5 | Těsto rozprostřeme do máslem vymazané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
6 | Vychladlý korpus potřeme ochuceným tvarohem, na něj nasypeme zbylé borůvky a zalijeme předem rozpuštěnou želatinou. Necháme ztuhnout, nakrájíme na porce a podáváme. |