Jednoduchý recept

Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50029

Ingredience

0,5 l Borůvky
50 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 994kJ
32% Sacharidy 114 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 46 mg
28% Bílkoviny 16 g

Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku.

3

Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku.

4

Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept