Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50029 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
0,5 l | Borůvky |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
10 g | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 504,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 208,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku. |
3 | Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku. |
4 | Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout. |