Recept

Kedlubnová polévka se zavářkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 50080

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Kedlubna
3 g Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
6 g Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
8 g Sůl
250 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový
100 g Řeřicha
Na zavářku
10 g Citronová kůra
6 g Pepř bílý
10 g Petržel - nať
20 g Strouhanka
5 g Sůl
150 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 490kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
114% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Kedlubnová polévka se zavářkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme oloupané kedlubny nakrájené na nudličky a řeřichu, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Ochutíme muškátovým oříškem, podlijeme vývarem a vínem a zakryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Polovinu polévky odebereme, tu co zůstane v hrnci rozmixujeme ručním mixérem a nerozmixovanou vrátíme zpět.

2

Mleté maso smícháme se strouhankou a vejci, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a citronovou kůru. Dokonale promícháme a přendáme na prkénko. Polévku znovu přivedeme k varu a z prkénka do ní nožem po kouskách seškrabujeme masovou hmotu a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept