Jednoduchý recept

Borůvková povidla

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50135

Ingredience

1 kg Borůvky
0,5 kg Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
45% Sacharidy 161 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Borůvková povidla postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci je zcela rozvaříme a necháme vychladnout.

2

Potom borůvky znovu přivedeme k varu, přimícháme cukr a vaříme, až zcela zhoustnou.

3

Horkými borůvkovými povidly plníme čisté teplé sklenice s patentním uzávěrem. Sklenice uzavřeme, až když povidla v nich vychladnou.

Poznámka

Rozvařené borůvky můžeme také prolisovat, dát je do menších sklenic a používat jako zavařeninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept