Jednoduchý recept

Uherský knedlík se slaninou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 98 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 83 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50256

Ingredience

2 l Voda pitná
Těsto
5 dl Mléko polotučné
160 g Máslo čerstvé
200 g Slanina vepřová
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
8 ks Žemle tuková
Na potření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 674kJ
15% Sacharidy 54 g
83% Tuky 62 g
23% Sodík 452 mg
45% Bílkoviny 25 g

Uherský knedlík se slaninou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi smažíme jen do doby, až zesklovatí.

2

Polotvrdé žemle nebo housky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat.

3

Mezitím v druhé misce utřeme měkké máslo s 2 žloutky a solí. Potom postupně zašleháme 6 vajec. Vyšlehané máslo s vejci dáme do mísy k namočeným houskám, ještě přidáme vychladlou slaninu a směs dobře promícháme, vytvarujeme podlouhlý knedlík.

4

Do většího hlubokého hrnce dáme 2 litry vody. Na hrnec pevně přivážeme ubrousek nebo utěrku tak, že když do něj položíme knedlík, nesmí se dotýkat vody. Vodu přivedeme k varu, na ubrousek položíme knedlík, zakryjeme poklicí nebo druhým hrncem a knedlík pomalu vaříme v páře 80 minut.

5

Uvařený knedlík nakrájíme na plátky a podáváme teplý jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept