Cuketa a žampiony v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa a žampiony v těstíčku
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50297 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
6 g | Citronová kůra |
250 g | Cuketa |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej olivový extra panenský |
60 g | Olej slunečnicový |
6 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 208,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 128,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketa a žampiony v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Cuketu nakrájíme na kroužky tak, že ji nejdříve nakrájíme na silnější kolečka a nožem opatrně vyřízneme střed se semínky. Ze žampionů vybereme menší kousky. |
2 | Do misky nasypeme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru, přilijeme bílé víno a trochu olivového oleje. Vymícháme těstíčko, ve kterém obalujeme jednotlivé kousky cukety a žampiony. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přiložíme obalenou zeleninu a usmažíme dozlatova. Můžeme použít i fritovací hrnec. |
3 | Usmažené kousky upravíme na servírovací mísu, posypeme posekanou čerstvou bazalkou a podáváme s nějakou pikantní omáčkou nebo dipem. |
Těstíčko je dobře připravitelné. Při smažení se trošku nafukuje, ale to ničemu vůbec nevadí. Jen si dávejte pozor, abyste měli cuketu a žampiony dostatečně od sebe, protože se připékají suroviny k sobě, když jsou na sebe nalepené. Jídlo je chuťově dobré.
Těstíčko je dobře připravitelné. Při smažení se trošku nafukuje, ale to ničemu vůbec nevadí. Jen si dávejte pozor, abyste měli cuketu a žampiony dostatečně od sebe, protože se připékají suroviny k sobě, když jsou na sebe nalepené. Jídlo je chuťově dobré.