Zeleninové dukátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové dukátky
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50381 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
60 g | Chléb toastový |
60 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
25 g | Mouka polohrubá |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 67,1mg |
Draslík | 357,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb toastový, Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové dukátky postup přípravy receptu:
1 | Brambory s mrkví očistíme, nastrouháme najemno, cuketu omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, plátky toastového chleba nakrájíme také na drobné kostičky. |
2 | Všechnu zeleninu nasypeme do misky, přisypeme kostičky chleba, přidáme vejce, polohrubou mouku, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky o velikosti většího dukátu, obalíme je v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dorůžova. |
3 | Placičky upravíme na servírovací mísu. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přimícháme posekané bylinky, sůl, pepř a dresink podáváme k placičkám. |