Jednoduchý recept

Kuře na lilku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50397

Ingredience

60 ml Brandy
2 ks Cibule
1 kg Kuřecí prsa
300 g Lilek
1,4 dl Olej olivový
20 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Sůl
3 dl Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 280kJ
5% Sacharidy 17 g
60% Tuky 45 g
79% Sodík 2 g
101% Bílkoviny 57 g

Kuře na lilku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme a jemně naklepeme přes mikroten. Potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme na talíř a stejným způsobem opečeme na pánvi plátky lilku.

2

Na výpeku z masa lilku zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme maso, lilky, konzervovaná rajčata a dobromysl, zalijeme polovinou vývaru a zakryté dusíme na mírném ohni 40 minut. Postupně přiléváme zbylý vývar. Nkonec zalijeme brandy, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme. Podáváme posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept