Jednoduchý recept

Tycinské sýrové brambory

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50456

Ingredience

700 g Brambory
50 g Máslo bylinkové
30 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
30 g Petržel - nať
200 g Sýr Ementál (Primátor)
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 793kJ
7% Sacharidy 25 g
39% Tuky 29 g
49% Sodík 989 mg
34% Bílkoviny 19 g

Tycinské sýrové brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept