Recept

Čočka se zeleninou na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50476

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Kečup bezlepkový
4 polévková lžíce Olej stolní
3 g Pepř černý mletý
4 ks Párky bezlepkové
3 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Zeleninová směs čínská - mražená
250 g Čočka jedlá
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
13% Sacharidy 46 g
32% Tuky 24 g
35% Sodík 708 mg
52% Bílkoviny 29 g

Čočka se zeleninou na slanině postup přípravy receptu:

1

Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept