Hovězí rolky se zelnou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí rolky se zelnou nádivkou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50501 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
60 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
2 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Náplň do závitků | |
---|---|
50 g | Anglická slanina |
100 g | Párky bezlepkové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 185,3mg |
Draslík | 474,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Párky bezlepkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí rolky se zelnou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nasekáme na drobno. Plátky hovězího masa propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a ochucené solí a pepřem je zprudka opečeme na oleji, aby se maso uzavřelo a neunikala z něj šťáva. Potom na plátky masa z poloviny rozdělíme připravenou nádivku, plátky svineme do rolek, které zajistíme párátkem nebo grilovací jehlou. Masové rolky potom vrátíme na pánev a opečeme. Opečené rolky potom odložíme na talíř a na tuku, na kterém jsme opékali závitky, orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do tuku s restovanou cibulí a česnekem vrátíme opečené rolky, které podlijeme vodou a k masu přidáme polévkové koření a maso dusíme do měkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu z masa vydusíme do tuku, potom budoucí šťávu zahustíme poprášením bezlepkové mouky, promícháme a osmahneme. Tuk s výpeky z masa zalijeme vodou, vrátíme ke šťávě masové rolky a ještě krátce povaříme. Tyto masové rokly podáváme teplé, s různými přílohami a čerstvou zeleninou. |
2 | Náplň do závitků: |
3 | Slaninu a bezlepkový párek nakrájíme na stejně velké drobné kousky a v míse je smícháme se sterilovaným zelím, ze kterého jsme vymačkali rukama šťávu a vše okořeníme pepřem. |