Recept

Krémová polévka rajčatová s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 50532

Ingredience

20 g Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 14 g
30% Sodík 605 mg
21% Bílkoviny 12 g

Krémová polévka rajčatová s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme si cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny.

2

Do kastrolu vlijeme olivový olej a rozpálíme ho. Vhodíme na něj nasekanou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Do kastrolu potom vložíme čtvrtky rajčat a přidáme k nim tymián, rozmarýn a bobkový list. Promícháme a zalijeme masovým hovězím vývarem. Vaříme na mírném plameni 25 minut.

3

Hotovou uvařenou polévku scedíme přes sítko a vlijeme zpátky do hrnce. Osolíme, opepříme a osladíme, promícháme a znovu přihřejeme.

4

Ušleháme smetanu. Podáváme polévku na hlubokých talířích a každou porci ještě ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, kterou takto rozdělíme na čtvrtiny. Posypeme porce bazalkovými lístky. Do polévky si smetanu vmíchá každý sám. Parmezán si přidá každý podle vlastní chuti.

Poznámka

Pokud chceme hutnější polévku, můžeme do ní přidat vařené těstoviny nebo rýži či kostičky chleba. Vložit můžeme i masové knedlíčky či noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept