Labužnické vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnické vepřové kotlety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50534 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Olej olivový |
4 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 284,7mg |
Draslík | 612,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnické vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme, poprášíme paprikou a posypeme nasekaným rozmarýnem. Opečeme na rozpáleném oleji (6 minut z každé strany) a včetně výpeku vložíme do tukem vymazaného pekáče. |
2 | V míse smícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, vejce, podle chuti sůl a pepř a směs rozložíme na kotlety v pekáči. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |