Jehněčí špízy s pita chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí špízy s pita chlebem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50540 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 krajíc | Chléb Pita |
1 ks | Citrony |
500 g | Jehněčí maso |
50 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka k masu česneková |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Salát římský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 474,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Citrony, Olej rostlinný, Rajčata, Salát římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Omáčka k masu česneková, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí špízy s pita chlebem postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme šťávu z citronu, provensálské koření a olivový olej. Vše pořádně promícháme a dáme odležet na hodinu do ledničky. Po vyndání z chladničky maso napícháme na špíz. |
2 | Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt důkladně pomažeme olejem, aby se nám maso nepřichytávalo. Špízy marinujeme čtyři až pět minut z každé strany. Pravidelně je potíráme marinádou. Na poslední tři minuty dáme pita chléb na kraj grilu. |
3 | Vnitřek pita chlebu namažeme česnekovou omáčkou, vložíme dovnitř salát, pokrájená rajčata a maso ze špízu. Ihned podáváme. |