Perlička s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička s houbami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy Armagnac |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Lanýž |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Perlička prsa |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 456,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička prsa, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy Armagnac nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička s houbami postup přípravy receptu:
1 | Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem. |
2 | Maso opláchneme, necháme oschnout a potřeme solí i pepřem. Ná pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni. |
3 | Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ní lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni. |
4 | Maso si nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme, rozdělíme na 4 části a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme. |