Jednoduchý recept

Smažená hlíva s omáčkou z bazalky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50601

Ingredience

1 ks Bazalka
600 g Hlíva ústřičná
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
6 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 714kJ
3% Sacharidy 12 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 102 mg
9% Bílkoviny 5 g

Smažená hlíva s omáčkou z bazalky postup přípravy receptu:

1

Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.

2

Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.

3

Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept