Teplý houbový salát s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý houbový salát s cuketou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50619 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
0,5 kg | Hlíva ústřičná |
7 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 539,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Cukr krystal, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý houbový salát s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Cukety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Hlívy pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Cuketu smícháme s houbami a necháme smažit na oleji po dobu 10 minut. Přidáme špetku soli a pepře. |
2 | Na zálivku si smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, cukr a zbývající olej. Vše pečlivě promícháme. Česnek zbavíme slupek a slisujeme. Následně jej zamícháme do zálivky. |
3 | Zeleninu promícháme se zálivkou a ozdobíme nakrájenou a omytou pažitkou. Můžeme podávat. |