Recept

Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50676

Ingredience

Teplý dresink
40 g Kapary
120 ml Olej olivový
4 stroužek Česnek
Studený dresink
1 polévková lžíce Brandy
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Ocet vinný červený
100 ml Olej olivový
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na salát
4 ks Těsto filo
1 polévková lžíce Bazalka
80 g Máslo čerstvé
100 g Olivy černé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Rajčata sušená sterilovaná
150 g Rukola
300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
4% Sacharidy 14 g
96% Tuky 72 g
15% Sodík 307 mg
36% Bílkoviny 20 g

Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou postup přípravy receptu:

1

Na salát připravíme teplý a studený dresink. Teplý dresink v kastrole v zahřátém olivovém oleji chvilku povaříme kapary a tenké plátky česneku.

2

Studený dresink připravíme našleháním žloutků s hořčicí a citronovou šťávou do pěny. Směs stálé mícháme a přiléváme postupně ocet, olivový olej a brandy. Mícháme, až se utvoří hladký krém.

3

Z těsta filo nakrájíme čtverce, potřeme máslem, posypeme posekanou bazalkou a česnekem a překryjeme dalším čtvercem těsta. Navrstvíme ještě dvakrát. Do takto připraveného těsta zabalíme porce sýra, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut, až těsto zezlátne.

4

Studený dresink promícháme s opláchnutými lístky špenátu, rukolou, olivami a sušenými rajčaty. Salát osolíme a opepříme. Směs přelijeme teplým dresinkem a přidáme k porcím pečeného sýra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept