Párkový guláš s cibulí pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párkový guláš s cibulí pro celiatiky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50682 |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kg | Párky bezlepkové |
2 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
1 stroužek | Česnek |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 476,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Česnek, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Párky bezlepkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párkový guláš s cibulí pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, bezlepkový párek a brambory nakrájíme na malé, stejně velké kousky. V polévkovém hrnci si připravíme z oleje a bezlepkové mouky světlou jíšku. Na hotovou jíšku nasypeme nasekanou cibuli, bezlepkový párek a směs zaprášíme sladkou paprikou a restujeme za stálého míchání, dokud cibule nezesklovatí. Potom na směs nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vše asi 1,5 litrem vody a vaříme, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory vařené, ochutíme guláš majoránkou a utřeným česnekem, pepřem a solí a krátce povaříme. |
Poznámka
Guláš podáváme teplý s bezlepkovým pečivem.