Ženevské frikasé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ženevské frikasé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
600 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
1 kg | Kuřecí stehna |
150 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 168,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 342,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kuřecí stehna, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ženevské frikasé postup přípravy receptu:
1 | Na třetině rozpáleného másla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí stehna, polovinu prolisovaného česneku a nasekanou bazalku. Zprudka opečeme ze všech stran, zalijeme vínem a necháme dusit na mírném ohni. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě s rozmarýnem. Na další třetině másla osmažíme nakrájené hříbky a zbytek česneku, ochutíme nasekanou petrželkou a osolíme. Plátky zbylého másla vyložíme dno pekáče, poklademe kuřecím masem a houbovou směsí a navrch rozložíme brambory. Posolíme, bohatě přelijeme výpekem z kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut. |