Králík po Ticinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po Ticinsku
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Jalovec |
1,3 kg | Králík |
150 g | Máslo čerstvé |
7 g | Pepř černý mletý |
30 g | Rozmarýn sušený |
30 g | Šalvěj sušená |
10 g | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 216,3mg |
Draslík | 823,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn sušený, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Králík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po Ticinsku postup přípravy receptu:
1 | Králíka nasolíme uvnitř i na povrchu, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do pekáče, jehož dno jsme vyložili plátky másla. Králíka pečeme zakrytého ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Potom přidáme koření, zalijeme vínem a pečeme další hodinu odkrytého, vydatně poléváme výpekem, případně mírně podléváme vodou, aby zůstal šťavnatý. |