Pizza česneková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza česneková
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50752 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Těsto na pizzu | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
14 g | Droždí sušené |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná - Semolina |
20 g | Sůl mořská |
650 ml | Voda pitná |
Náplň | |
160 g | Česnek |
120 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 182,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza česneková postup přípravy receptu:
1 | Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka. |
2 | Stroužky česneku prolisujeme, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a promícháme, petrželku posekáme najemno. Těsto potřeme česnekovou směsí, posypeme petrželkou, osolíme, hodně opepříme a těsto na několika místech prořízneme. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme. Můžeme ji nalámat na menší kusy a podávat jako chléb. |