Jablečné hrudky se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné hrudky se skořicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50777 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krystal |
20 g | Cukr vanilka |
750 g | Jablka |
60 g | Máslo tradiční |
50 g | Mouka bezlepková Mantler |
150 g | Mouka pohanková |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
2 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Xantanová guma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 240,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo tradiční, Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková, Šťáva citrónová, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné hrudky se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme do pěny s krystalovým i vanilkovým cukrem a se špetkou soli. Poté přimícháváme postupně celá vejce i obě mouky, které jsme prosáli s kypřícím práškem do pečiva a se lžičkou xantanové gumy. Těsto ochutíme na jemno pokrájenými nebo nastrouhanými jablky, dvěma lžícemi citrónové šťávy a polovinou lžičky skořice, dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme z těsta malé kousky, které ukládáme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Jablečné hrudky podáváme jako zákusek, vychladlé. |
Poznámka
Servírujeme studené.