Španělská polévka s topinkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská polévka s topinkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5080 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 g | Olej stolní |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Ocet kvasný lihový, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská polévka s topinkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji na oleji dozlatova a zalijeme vodou. |
2 | Přidáme masox, dobře promícháme a povaříme asi 15 minut. Polévku osolíme a přikyselíme. |
3 | K polévce podáváme topinky smažené na tuku. Můžeme je nakrájet na kostky a použít jako vložku do polévky. |