Jednoduchý recept

Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 50800

Ingredience

40 g Lilek
400 g Mořský jazyk
80 g Mrkev kořen
200 g Mušle svatojakubské
30 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
200 g Rýže jasmínová
8 g Sůl
Chřestová omáčka
100 g Chřest zelený
30 ml Citronová šťáva
20 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana na vaření
5 g Sůl
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
14% Sacharidy 49 g
85% Tuky 64 g
80% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží postup přípravy receptu:

1

Filety z mořského jazyka nakrájíme na čtyři pruhy, mušle zbavíme srdíček, zavineme do pruhu ryby, osolíme, opepříme, zpevníme párátky a usmažíme v pánvi na olivovém oleji nebo ugrilujeme.

2

Šalotku a chřest očistíme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, 10 minut povaříme, přilijeme citronovou šťávu a rozmixujeme.

3

Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu.

4

Mrkev nakrájíme na nudličky, lilek na tenká kolečka, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme mrkev, lilek a orestujeme.

5

Na talíře upravíme rybu s mušlemi, doplníme jasmínovou rýží a chřestovou omáčkou. Nakonec pokrm ozdobíme orestovanou zeleninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept