Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 50800 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Lilek |
400 g | Mořský jazyk |
80 g | Mrkev kořen |
200 g | Mušle svatojakubské |
30 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže jasmínová |
8 g | Sůl |
Chřestová omáčka | |
---|---|
100 g | Chřest zelený |
30 ml | Citronová šťáva |
20 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šalotka |
200 ml | Smetana na vaření |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 761,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Sůl, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mrkev kořen, Mušle svatojakubské, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského jazyka nakrájíme na čtyři pruhy, mušle zbavíme srdíček, zavineme do pruhu ryby, osolíme, opepříme, zpevníme párátky a usmažíme v pánvi na olivovém oleji nebo ugrilujeme. |
2 | Šalotku a chřest očistíme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, 10 minut povaříme, přilijeme citronovou šťávu a rozmixujeme. |
3 | Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu. |
4 | Mrkev nakrájíme na nudličky, lilek na tenká kolečka, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme mrkev, lilek a orestujeme. |
5 | Na talíře upravíme rybu s mušlemi, doplníme jasmínovou rýží a chřestovou omáčkou. Nakonec pokrm ozdobíme orestovanou zeleninou a podáváme. |