Vepřový jazyk z pekingské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový jazyk z pekingské kuchyně
Vepřový jazyk z pekingské kuchyně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Badyán |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
30 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřový jazyk |
0,5 dl | Víno portské |
3 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 868,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Med včelí, Pepř černý celý, Sůl, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Víno portské, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový jazyk z pekingské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme, přidáme celý pepř, oloupanou cibuli, sójovou omáčku. Vložíme ještě hvězdičky badyánu. Nakonec do hrnce dáme očištěné vepřové jazyky, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme doměkka. Doměkka uvařené jazyky vybereme z nálevu, sloupneme z nich bílý povrch, každý jazyk z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme stranou. |
2 | V jiném hrnci přivedeme k varu vývar, do kterého přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme med, podle chutí chilli koření. Nakonec zahustíme škrobem a hotovou omáčku stáhneme z ohně. |
3 | Vychladlé jazyky nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je vychladlou omáčkou, vše ozdobíme plátkem citrónu a nasekaným koprem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené jazyky podáváme jako teplé hlavní jídlo, například s bramborovou kaši. Můžeme je servírovat také jako studený předkrm s čerstvým chlebem, pečivem, ale také opečenou bagetou nebo vekou.