Švýcarský cibulový sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský cibulový sýr
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50907 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
5 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
700 g | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
100 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Slanina vepřová |
3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 159,9mg |
Draslík | 289,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský cibulový sýr postup přípravy receptu:
1 | Z teplého mléka, droždí, soli, 2 lžic mouky a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, máslo a přidáme kvásek, uhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji osmažíme nakrájenou slaninu a na výpeku z ní opečeme kolečka cibule. V míse smícháme mouku, smetanu, vejce, sůl, kmín a umícháme do hladké hmoty. |
2 | Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy tak, aby ji okraje lehce překrývaly. Nejprve dáme cibulovou náplň a na ni smetanovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a podáváme horké. |
Poznámka
Těsto musí 2 hodiny kynout.