Recept

Švýcarský cibulový sýr

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50907

Ingredience

Na těsto
5 g Cukr krupice
10 g Droždí
2 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
3 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
700 g Cibule
5 g Kmín drcený
100 g Mouka polohrubá
20 ml Olej slunečnicový
100 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
14% Sacharidy 49 g
28% Tuky 21 g
36% Sodík 728 mg
25% Bílkoviny 14 g

Švýcarský cibulový sýr postup přípravy receptu:

1

Z teplého mléka, droždí, soli, 2 lžic mouky a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, máslo a přidáme kvásek, uhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji osmažíme nakrájenou slaninu a na výpeku z ní opečeme kolečka cibule. V míse smícháme mouku, smetanu, vejce, sůl, kmín a umícháme do hladké hmoty.

2

Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy tak, aby ji okraje lehce překrývaly. Nejprve dáme cibulovou náplň a na ni smetanovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a podáváme horké.

Poznámka

Těsto musí 2 hodiny kynout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept