Krčmářova masová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krčmářova masová směs
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 špetka | Kari koření |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 246,7mg |
Draslík | 812,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kari koření, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Párky jemné, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krčmářova masová směs postup přípravy receptu:
1 | Vepřové i hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky. Párky nakrájíme na kolečka. |
2 | Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, opláchneme ji vodou a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Žampiony opláchneme vodou a nakrájíme na kousky. |
3 | K nakrájenému masu v míse přidáme vajíčka a Solamyl, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přimícháme nakrájenou cibuli, žampióny, feferonku a kolečka párků, přilijeme pivo, přidáme trochu worcesterové omáčky, dochutíme kari kořením a pepřem, osolíme a směs krátce podusíme, až je maso zcela měkké. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.