Jednoduchý recept

Smažené jahody s pomerančovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50979

Ingredience

120 g Zmrzlina vanilková
Jahodová směs
10 ml Balsamico ocet
40 g Cukr moučkový
400 g Jahody zahradní
3 g Máta
Smažené jahody
20 g Cukr moučkový
80 g Jahody zahradní
20 ml Olej rostlinný
20 g Solamyl
1 ks Vaječný bílek slepičí
Pomerančová omáčka
50 ml Citronová šťáva
80 g Jablka
20 g Pomerančová kůra
200 ml Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 951kJ
13% Sacharidy 46 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 44 mg
6% Bílkoviny 4 g

Smažené jahody s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet.

2

Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme v solamylu, potom v bílkové směsi, naházíme do rozpáleného oleje a rychle osmahneme. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

3

Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do rendlíku, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme asi 5 minut. Odstavíme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru, necháme vychladnout a rozmixujeme.

4

Polovinu omáčky přilijeme k jahodám v misce a polovinu necháme na zdobení.

5

Doprostřed talířků položíme kopeček jahodové směsi z misky, doplníme smaženými jahodami, kolem ozdobíme pomerančovou omáčkou. Nakonec doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept