Jednoduchý recept

Hovězí roštěnky na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50999

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 737kJ
1% Sacharidy 3 g
39% Tuky 29 g
7% Sodík 140 mg
56% Bílkoviny 31 g

Hovězí roštěnky na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

2

Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozpálíme sádlo a roštěnky na něm prudce z obou stran opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, na sádle zpěníme cibuli, vrátíme zpět maso, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.

4

Měkké roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, naředíme vodou a necháme chvíli vařit.

5

Roštěnky na talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept