Appenzellský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Appenzellský koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51028 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Klobása Dunajská |
50 g | Mouka polohrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
4 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
Na těsto | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
10 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 78,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Appenzellský koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s máslem, zalijeme osolenou vodou a octem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut uležet v chladu. |
2 | Zatím si nakrájíme klobásu na kostičky a v misce promícháme mouku se strouhaným sýrem. Odpočinuté těsto vyválíme na plát, který rozložíme do koláčové formy, na dno rozvrstvíme nakrájenou klobásu, zasypeme sýrovou směsí a nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce, sůl a pepř. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ještě teplé nakrájíme na trojúhelníky a podáváme. |