Husí maso s kroupami a červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 330 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí maso s kroupami a červeným zelím
Celkový čas: | 330 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 310 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 51047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Husí maso | |
---|---|
50 g | Česnek |
200 g | Husí prsa |
100 g | Husí sádlo |
400 g | Husí stehna |
15 g | Kmín celý |
15 g | Sůl |
Červené zelí | |
15 g | Cukr krupice |
40 ml | Ocet vinný |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Kroupy | |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Hříbky čerstvé |
160 g | Kroupy střední |
10 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
1 g | Tymián čerstvý |
320 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Husí sádlo, Kmín celý, Sůl, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené, Česnek, Hříbky čerstvé, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa, Husí stehna, Kroupy střední, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí maso s kroupami a červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Husí stehna a husí prsa nasolíme, potřeme polovinou prolisovaného česneku a necháme uležet do druhého dne. |
2 | Druhý den husí maso opláchneme, vložíme do pekáčku, zasypeme zbylým prolisovaným česnekem, kmínem, zalijeme husím sádlem, vložíme do trouby a při 90°C necháme velmi zvolna péct asi 4 hodiny. Červené zelí nakrájíme na nudličky, v rendlíku zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou, octem, přisypeme zelí, osolíme a vaříme doměkka. Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vaříme asi 20 minut doměkka. Hříbky nakrájíme na plátky a na kousku másla orestujeme. |
3 | Husí maso upravíme na talíře, doplníme zelím, kroupami, ozdobíme plátky hříbků a podáváme. |